Monday, August 20, 2012

DONATION FROM MRS MANNA SALAKAH






DONATION FROM MRS MANNA SALAKAH

Asalam aleikum,

I am Mrs.Manna Salakkah from Angola, married to late Alhadj Kili Salakkah who was until his death an exporter of antiquity based in Cote d'ivoire,we were married for 21 years without a child. He died after a brief illness that lasted for only two weeks.

Before his death we were both faithful Muslims. Since his death I decided not to remarry or get a child outside my matrimonial home.

When my late husband was alive he deposited the sum of ($950.000 U.S. Dollars) in one of the famous financial custody here in Abidjan capital of Cote d'ivoire.

Recently my doctor confirmed to me that I have serious sickness which is cancer problem with high blood pressure.
The one that disturbs me most is my stroke sickness.

Having known my condition I decided to donate this money to a faithful individual or an Islamic institution that will utilize this money the way I am going to instruct herein.

I want a good person that will use this money for orphanage homes, hospitals, mosque, schools, and propagation of the word of Allah and to endeavor that the house of Allah is maintained.

The holly Quran made us to understand that Blessed is the hand that gives.

I took this decision because I don't have any child that will inherit this money and I don't want a situation whereby this money will be used in an ungodly way.
This is why I am taking this decision.

I am not afraid of death because I know where I am going.
I know that I am going to be in the bosom of Allah in al jannah.

As stated in the Quran (Surah xxxvi Yasin)

"Thou wariest only him who followeth the reminder and feareth the beneficent in secret to him bear tiding of forgives and a rich reward".

I don't need any telephone communication in this regard because of my health hence the presence of the medical doctors and nurses around me, because i don't want them to know about this development.
With Allah all things are possible.

As soon as I receive your reply I will direct you on how this vision will be realized.

I want you and the Islamic institution to always pray for me.
My happiness is that I lived a life of a worthy Muslim.
Whoever that wants to serve our God must serve him in spirit and truth.

Always be prayerful all through your life.
Any delay in your reply will give me room to sourcing another Islamic institution or a good Muslim for this same purpose.

Your Sister in Islam.

Mrs. Manna Salakkah.

Sunday, July 1, 2012

7/1 Ameno World

     
    Ameno World    
   
Tahun-tahun terburuk aku.
June 30, 2012 at 11:57 AM
 
Sepuluh tahun sebelumnya. 1. PAS = Parti yang sesat. 2. TGNA = Tuan Guru yang jahat. 3. Baca utusan = percaya utusan. 4. Tonton buletin utama = percaya buletin utama. 5. Menganggap berita ialah sefakta faktanya. 6. Percaya akhbar arus perdana sehabisnya. 7. Gunakan internet untuk meroyan dan mengorat. 8. Suka dunia hiburan yang melalaikan tetapi kedekut nak keluarkan duit
   
   
Tidur dalam khemah 32 hari takde masuk buletin utama pula..
June 30, 2012 at 6:39 AM
 
Karam Singh Walia masih hidup lagi kan? Aku rasa ye sebab pernah terdengar suara dia potpetpotpet pasal lynas hari tue. Kalau betul dia masih hidup apasal dia tak masukkan isu orang yang tidur dalam khemah selama 32 hari akibat aktiviti pembangunan di cameron highland tak masuk tv3 plak? Lagi sorang wartawan pompuan tue apa nama dia? Aku lupa nama kakak tue. Kan ke dia dan karam singh walia
   
   
Gempar : Dokumen kos perbelanjaan karnival terima kasih rakyat tersebar.
June 30, 2012 at 2:47 AM
 
7 April 2012,  Kerajaan campuran PKR-DAP-PAS Selangor telah merayakan Ulangtahun ke-4  memerintah Selangor. Perayaan penuh mewah bernilai RM1 juta  itu  diadakan pada 7 April 2012 di Stadium Melawati, Kuala Selangor.   Jumlah perbelanjaan RM1 juta dalam perbelanjaan sambutan empat tahun tersebut disahkan sendiri oleh beberapa pegawai dan kakitangan Perbadanan Menteri Besar (MBI) dan
Media Files
invois.jpg (JPEG Image)
   
   
Menjawab bloggers umno isu gambar Altantuya di FRANCE adalah FAKE.
June 29, 2012 at 5:18 AM
 
Bloggers umno dok kata kami siarkan gambar fake, super impose dan fitnah. Kenyataan mereka boleh dilihat kat sini dan sini. Peh. Kemain marah pengkomen2 di blog aku. Takpe. Freedom of speech.  Blogger umno kata ; Sebab? Blog dsai telah petik berita dari malaysiakini yang melaporkan mengenai isu gambar Altantuya. Hoii.. sepatutnya malaysiakini lah bodoh. Bukan anwar ibrahim. Tapi
Media Files
ANWAR+MEMANG+BODO.jpg (JPEG Image)
   
     
 
This email was sent to dirzoom.rpru13@blogger.com.
Delivered by Feed My Inbox
PO Box 682532 Franklin, TN 37068
Account Login
Unsubscribe Here Feed My Inbox
 
     

7/1 MiLo SuaM

     
    MiLo SuaM    
   
Penyanyi Ning Baizura dan Shahrifah Aini bakal sertai PAS
July 1, 2012 at 2:29 AM
 
BARU-BARU ini kita dikejutkan dengan berita yang agak luar biasa tentang biduanita terkenal tanahair Datuk Shahrifah Aini rupa-rupanya tidak pernah mengundi seumur hidupnya, rujuk sini [Free Malays].

Rentetan peristiwa itu terdapat desas-desus yang mengatakan Datuk Shahrifah Aini akan menyertai Parti Islam, PAS dan mengumumkannya secara rasmi pada bulan Julai ini.

Nampaknya berita itu dilihat ada kredibilitinya apabila Sinar Harian turut memetik kenyataan yang dikeluarkan oleh Ahli Parlimen daripada Parti Islam, PAS kawasan Kubang Kerian, Salahuddin Ayub yang turut menyebutnya.

Malah turut disebut juga seorang lagi penyanyi terkenal tanah air, Ning Baizura yang juga dikatakan akan menyertai Parti Islam, PAS tidak lama lagi [Sinar].



Kebelakangan ini semakin ramai golongan artis yang sudah tidak takut lagi untuk menyatakan pendirian politik mereka kepada umum jika menyokong Pakatan Rakyat.

Tidak seperti beberapa tahun dahulu, di mana golongan ini kebanyakannya hanya berani menyatakan pendirian politik mereka jika menyokong Umno dan Barisan Nasional. Satu perkembangan baik buat negara.

Sebelum ini penyanyi terkenal Aishah dan pelakon drama Waris yang sedang hangat ditayangkan di televisyen, Hairie Othman menyertai PAS.




ReJaM© "Apa pun, selamat datang untuk meraikan demokrasi... "


Media Files
Artis%2Bmasuk%2BPAS.png (PNG Image)
   
   
Segar di ingatan Najib gelar Ikhwanul Muslimin pengganas
June 30, 2012 at 11:46 PM
 
HARI ini Utusan Malaysia melaporkan, Najib Razak mengutuskan ucapan tahniah kepada presiden baru Mesir, calon Ikhwanul Muslimin sempena majlis angkat sumpah beliau sebagai presiden baru Mesir.

Kalau kita lihat dalam laporan ini, Najib nampaknya cuba berbaik-baik dengan Mohammed Mursi kerana beliau sudah menjadi Presiden Mesir, sudah memegang tampuk kuasa.



Sebelum ini, National Review melaporkan, Najib secara terbuka pernah menggelarkan gerakan Islam, Ikhwanul Muslimin sebagai pengganas di dalam ucapannya di Turkey.

Malah tanpa rasa bersalah mendakwa Presiden Ulama Dunia, Sheikh Yusof Al-Qaradhawi yang juga merupakan ketua bahagian kerohanian Ikhwanul Muslimin sebagai membawa kesesatan di Timur Tengah.

Apabila dikecam oleh banyak pihak berhubung kenyataannya itu, Najib cuba berdolak dalih, namun mengulangi semula kenyataan kononnya dunia memandang Ikhwanul Muslimin sebagai pengganas.

Lihat dengan mata kepala anda kenyataan yang keluar daripada mulut Najib dalam video yang dimuat naik oleh Umno sendiri.



Namun Najib tidak menafikan dakwaannya yang mengatakan Dr Sheikh Yusof Al-Qaradhawi sebagai membawa kesesatan ke Timur Tengah sampailah ke hari ini.

Sebut pun tidak, apa lagi nak minta maaf dan tarik balik kenyataan...

Namun kini selepas Ikhwanul Muslimin memegang tampuk kuasa kerajaan Mesir, Al-Fadhil Ustaz Sheikh Haji Najib Razak Ibni Monggolia mula nak buat baik nak menempel kepada gerakan Islam yang dicacinya sebelum ini.


ReJaM© "Hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong..."


Media Files
Utusan%2BTahniah.png (PNG Image)
   
   
Wanita Pertama, giliran Sinar Harian pula perli Rosmah
June 30, 2012 at 8:44 AM
 
SEBELUM ini kita dah lihat bagaimana Utusan Malaysia yang barangkali sudah tertekan akibat banyak kali kalah saman fitnah di mahkamah memerli Najib Razak dan suaminya, rujuk sini [Utusan perli Najib].

Kali ini giliran Sinar Harian pula yang dilihat secara tidak langsung melaporkan berita yang bakal membuatkan suami Najib, si Rosmah Mansor tak senang duduk [Sinar].



Anda lihat sendiri bagaimana isteri kepada Presiden baru Mesir, Naglaa Ali Mahmoud enggan digelar sebagai "Wanita pertama Mesir" sebaliknya lebih suka digelar Ummu Ahmed (ibu Ahmed).

Isteri kepada pemimpin Ikhwanul Muslimin yang kini menerajui negara yang berpuluh kali ganda besarnya daripada Malaysia pun tak hingin digelar "Wanita pertama".

Namun ada seorang wanita yang tak layak pun digelar sebagai wanita pertama kerana ia merupakan gelaran Permaisuri Agong, tergedik-gedik menggelarkan dirinya "Wanita Pertama".

Malah siap buat majlis persidangan "Wanita Pertama" bagai yang dihadiri isteri-isteri presiden negara Afrika. Habiskan duit lebih RM4 Juta untuk beberapa hari persidangan itu diadakan.

ReJaM© "Rosmah patut digelar suami pertama... "


Media Files
NFC.png (PNG Image)
   
   
Gambar Mat Sabu skodeng punggung awek pulak
June 30, 2012 at 3:32 AM
 
APA lagi nak dikata, agaknya dalam kepala otak cybertrooper gerombolan songkok tinggi tiga jengkal ni memang tak ada benda lain nak difikirkan.

Dari dulu sampai sekarang isu yang dibawa lucah, seks, liwat, zina dan semua perkara yang seangkatan dengannya. Isu lucah digunakan sebagai cara untuk meraih sokongan rakyat kepada Rejim Barisan Nasional.

Terbaru, berbekalkan sekeping gambar Mat Sabu dipercayai di ambil di sebuah pasar lambak, habis seluruh facebook dan blog-blog mereka jaja cerita kononnya Mat Sabu sedang skodeng punggung awek.



Nampaknya dalam kepala otak mereka cuba mencari isu-isu yang boleh menjurus kepada seks, dan lucah. Adakah mereka diarahkan menjadi cybertrooper lucah?

Sebenarnya gambar begini boleh dibuat pelbagai tafsiran, betul ke Mat Sabu skodeng punggung awek tu? Nampak macam skodeng ikan je?



Lucu betullah Umno, Umno gambar macam ni pun boleh jadi bahan kah kah kah...


ReJaM© "Kalau tutup aurat tak adalah timbul fitnah begini..."


Media Files
Skodeng%2BMat%2Bsabu.png (PNG Image)
   
   
Banner Undi PAS masuk syurga, Undi BN masuk neraka
June 30, 2012 at 12:24 AM
 
SUDAH banyak kali banner provokasi seperti ini dipasang untuk memburuk-burukkan Parti Islam, PAS. Mereka tanpa rasa bersalah menaikkan banner "Undi PAS masuk syurga".

Apa yang menarik kali ini ada tambahan Undi PR, Undi DAP masuk syurga, dan Undi Umno, undi BN masuk neraka. Jadi kalau diperhatikan di sini, orang yang membuat banner fitnah ini sendiri yang kata undi Umno, undi BN masuk neraka kah kah kah.




Banner gerak saraf untuk memburuk-burukkan Parti Islam, PAS seperti ini bukanlah kali pertama dilakukan, tetapi sudah banyak kali. Sebelum ini semasa PRK Merlimau mereka buat perkara yang sama rujuk sini [PRK Merlimau]

Sumber gambar [Facebook]


ReJaM© "Semoga engkau bertaubatlah wahai samdol... "


Media Files
undi%2Bpas%2Bmasuk%2Bsyurga%2B3.png (PNG Image)
   
   
Gempar! TNB pun dah pandai rembat duit rakyat?
June 29, 2012 at 11:48 AM
 
LEBIH 10 sahabat pembaca MiLo SuaM menghantar email mengadu bahawa bil elektrik mereka melambung sejak kebelakangan ini meskipun kadar penggunaan tidak berubah sejak bertahun-tahun.

Rata-rata mereka meminta agar perkara ini dibawa ke tengah kerana mereka benar-benar merasa terbeban dengan peningkatan sekali ganda kadar bayaran bil elektrik setiap bulan.

Hasil tinjauan ReJaM© di Fanpage MiLo SuaM di Facebook mendapati dakwaan tersebut ada benarnya, menyaksikan puluhan pengguna mengakui dakwaan itu rujuk sini [Facebook].



Difahamkan perkara ini mula berlaku sejak TNB melakukan penukaran meter lama kepada meter digital. Rata-rata pengguna mengalami peningkatan kadar bil elektrik sekali ganda.

Adakah berlaku peningkatan kadar bayaran untuk penggunaan elektrik daripada TNB, mengapa tidak diumumkan?

Ada yang berpendapat, ini merupakan kaedah menarik balik pemberian BR1M, RM500 yang dilakukan oleh Rejim Barisan Nasional baru-baru ini.

Ada juga pengguna yang mendakwa ini merupakan salah satu cara cepat Najib Razak mengumpul dana pilihanraya untuk Barisan Nasional.

Apa pun, kepada pengguna yang tertindas, jangan bimbang ReJaM© telah berbincang dengan NGO Jingga 13, untuk membawa perkara ini terus kepada Dato Seri Anwar Ibrahim untuk dibangkitkan di parlimen.

Sama-sama kita bangkit memperjuangkan isu ini, untuk memberikan tekanan kepada Rejim Barisan Nasional dan Tenaga Nasional Berhad, TNB agar segera menyelesaikan masaalah ini.

Sekiranya anda ada sebarang aduan berkaitan isu-isu rakyat seperti ini, jangan ragu-ragu laporkan kepada kami, sama ada melalui email, share.milosuam@gmail.com ataupun berhubung terus di Facebook MiLo SuaM.

Insya Allah kita akan cuba membantu untuk menyelesaikan isu-isu rakyat seperti ini sekadar yang kami termampu.


ReJaM© "Suara rakyat, suara keramat! "


Media Files
TNB.png (PNG Image)
   
   
Daniyar guna nama samaran untuk sembunyi di Malaysia
June 29, 2012 at 8:40 AM
 
AKHBAR berpengaruh New York Post sebelum ini ada melaporkan bahawa bakal besan Najib Razak, Maira Nazarbayev memiliki beberapa nama samaran.

Tujuan dia menggunakan nama samaran, bagi mengelakkan diri daripada ditahan oleh Pihak Berkuasa Kazakhstan termasuk Polis Internasional, Interpol kerana dikatakan terlibat dengan jenayah penculikan dan peras ugut.

New York Post turut melaporkan bahawa bakal menantu Najib, Daniyar Nazarbayev yang dikatakan terlibat dengan kes penipuan pula menghilangkan diri dan tidak dapat dikesan [New York Post].



Semalam cerita ini kembali hangat apabila Maira Nazarbayev, bakal besan Najib ditangkap oleh Interpol di Dubai [Maira Nazarbayev ditangkap].

Berita itu turut dihangatkan lagi pendedahan dua keping gambar bakal menantu Najib Razak itu yang dilihat sedang menjalani latihan ketenteraan dipercayai di Malaysia.

Kalau melihat kepada gambar yang didedahkan itu, nampaknya Daniyar turut mengikut jejak langkah ibunya yang menyamar mengunakan beberapa nama samaran.

Daniyar dilihat menggunakan nama "BEN" yang ditampal pada baju seragam ala tentera yang dipakainya semasa menjalani latihan.



Baca juga di Blog Anak Sungai Derhaka yang menceritakan bagaimana Logo yang dipakai oleh Daniyar ini menguatkan lagi bukti bahawa beliau berada di Malaysia rujuk sini [ASD]


ReJaM© "Apa agaknya nama samaran Najib ketika diburu Interpol nanti?"


Media Files
Daniyar%2BNazarbayev.png (PNG Image)
   
   
Bukti gambar, Daniyar Nazarbayev sebenarnya di Malaysia?
June 29, 2012 at 12:50 AM
 
SEJAK dua menjak ini kecoh cerita tentang bakal menantu Perdana Menteri, Najib Razak yang sebelum ini dilaporkan akan didakwa di mahkamah atas tuduhan menipu.

Bakal menantu Perdana Menteri ini juga didakwa menggunakan kelulusan palsu untuk memasuki Universiti Colombia.

Dia didakwa menipu dokumen bagi menunjukkan kononnya bersekolah di sekolah tinggi Kazakhstan sedangkan yang sebenarnya dia bersekolah di Switzeland tetapi gagal menamatkan pelajaran [Daily Mail].

Baru-baru ini pula difahamkan, keluarga Daniyar Nazarbayev telah memberitahu pihak media bahawa bakal menantu perdana menteri itu telah mendaftar di Sandhurst Military College, sebuah Kolej Ketenteraan yang berprestij [TMI ].

Namun nampaknya pembohongan tersebut terkantoi di situ. Beberapa keping gambar yang diambil ketika Daniyar sedang dalam latihan ketenteraan langsung tidak menggambarkan beliau berada di Sandhurst.

Lihat gambar di bawah ini baik-baik, keadaan bangunan persekitaran langsung tidak menampakkan ciri-ciri bangunan British. Mat Saleh tiru reka bentuk bangunan di Malaysia ke?



Lihat pula gambar di bawah ini.



Lihat persekitaran latihan serta beberapa anggota di belakangnya langsung tidak nampak seperti "Mat Saleh" sebaliknya nampak seperti Mohd Bin Salleh.

Bila orang sudah mula menipu, maka dia akan terus menipu untuk menutup penipuan pertamanya. Ini namanya gali lubang tutup lubang, setiap kali lubang ditutup dia akan meninggalkan satu lubang.


ReJaM© "Sandhurst Military College Cawangan Port Dickson? Kah kah kah... "


Sumber: [Malaysia Today]


Media Files
Daniyar%2Bin%2BMalaysia%2B2.png (PNG Image)
   
     
 
This email was sent to dirzoom.rpru13@blogger.com.
Delivered by Feed My Inbox
PO Box 682532 Franklin, TN 37068
Account Login
Unsubscribe Here Feed My Inbox